2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Mae Sai

Pakeliui i Chiang Rai autobuse skaitydamas Lonely planet supratau, kad paciam mieste nieko idomaus man nera, o su motoroleriu aplakstyti aplinkinius man idomius taskus bus gan toloka. Todel atvykes is karto persedau i kita autobusa vykstanti i pati siauriausia Tailando miesteli Mae Sai. Is jo perejus tilta galima patekti i Mianmara (Birma). Bet ko gero sia sali atidesiu kitai kelionei. Ryt issinuomuosiu motoroleri ir nuleksiu i Auksini trikampi - Tailando, Laoso ir Mianmaro sienu susikirtimo taska.
Antrasis autobusiukas - visiska vietine egzotika. Keleiviu su vistom, kaip kad traukiny buvo, nera, bet siaip tai visiskas priestvaninis kledaras, kuriame durys neuzsidaro, vietoj kondicionieriaus palubej sukasi ventiliatoriai, grindys is mediniu lentu, o kedes ziauriai kietos ir nepatogios. Gerai, kad tik 1,5 val kelio. Bet reikia pratintis, gali buti, kad Laose tai bus kasdienybe. Islipes pasiziuriu - ogi cia Mersedesas. Gal dar antra pasaulini mates?
Miestelis pasirodo ne toks ir mazas. Tai vienas is didziausiu Tailando ir Kinijos prekybos tasku, nes nuo cia per Mianmara iki Kinijos berods nei 100km nera. Turbut del to ir kinisko stiliaus pastatu cia nemazai. Upe skirianti valstybes ne ka platesne uz Vilnele, o pakrantes is abieju pusiu uzstatytos namais. Labai norint, kaimynas kaimynui nesunkiai permestu kontrabanda. Tik vargu ar cia tokia buna. Tiesa, Mianmaras - pagrindinis narkotiku (ypac opijaus) patekimo i Tailanda saltinis, bet jie dazniausiai cia gabenami slaptais keliukais per kalnus ir dziungles vakarineje dalyje. Pats Tailandas kanapiu auginima ir opijaus vartojima praktiskai isnaikino, nors tai buvo daugumos kalnu genciu tradicinis svaiginimosi budas.
Vakarienei privalgiau labai skaniu blynu is kukuruzu. Draugiski tie tajai, tik gaila su anglu kalba visai prastai. Kol laukiau kol pakeps man blynus, salia valganti pora pasiule paragauti kitos rusies blynu tiesiai is ju lekstes. Paragavau, patiko, nusipirkau, suvalgiau. Kad anie buvo is kukuruzu, tai pardaveja paaiskino parodziusi burbuole. O tie kiti tai buvo kazkokie juodi, bet is ko jie, taip ir liko neaisku. Na, svarbu, kas skanu buvo...


Viesbucio wifi rysys per silpnas, kad galeciau issiusti savo pranesima, o teisybes ieskot per velu, seimininkai miega. Tad pranesimas eteri pasieks paveluotai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą