2012 m. balandžio 23 d., pirmadienis

Hue

Vakar apie pietus atvaziavau i Hue ir pusdieni praleidau tyrinedamas miesta ir imperatoriaus rumus.

Siandien 8 zmoniu kompanija issinuomavom motorolerius ir iki vakaro vazinejomes po apylinkes. Apziurejom pagoda, kuri be to kad yra tikrai grazi, garseja ir tuo, kad joje tarnaves vienuolis prasidejus Vietnamo karui nuvaziavo i Saigona ir viesai susidegino taip protestuodamas pries amerikieciu intervencija.
Veliau uzsukom i arena-amfiteatra, kuriame vykdavo dramblio ir tigro dvikovos. Dramblys simbolizuodavo imperatoriaus galia, o tigras - maistininku, tad dramblys visada turedavo laimeti. Aisku ne be organizatoriu pagalbos - tigras budavo apsvaiginamas, jam nukarpomi nagai, iltys ir pan. Galiausiai uzsukom i vieno is imperatoriaus kapa-mauzolieju.
Jau betemstant nuvaziavom i pajuri issimaudyti o po to pavakarieniavom zuvies restorane.

Rytoj jau tik dviese vaziuosim i buvusia Vietnamo padalinimo i siaurini ir pietini zona, kur apziuresim Vietnamo karo palikimo objektus. Reikes vaziuoti apie 100km, tad turbut ta pacia diena nebegrisim, nakvosim kur nors ten (Dong Ha).

Apsaugines tvoros dalis.

Pgarindinis iejimas i imperatoriaus miesta. Centriniai vartai skirti tik imperatoriui, soniniai mandarinams (vyriausiems pareigunams, patarejams) ir kariuomenes vadams, o krastiniai sonuose - kareiviams, drambliams, arkliams ir t.t.

Vartai is vidines puses.





Sostas.



Antros dienos nuotraukos.

Retai turistu lankoma pagoda.

Tai ne paveikslas, tai nuotrauka, kurioje uzfiksuotas Saigone pasideges vienuolis. Fone matosi automobilis, kuriuos jis atvaziavo. Siuo metu jis eksponuojamas salia pagodos.

Sekme nesantis vezlys.

Dramblio ir tigro dvikova arenoje.

Imperatoriaus mauzoliejus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą