2012 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Luang Prabang

Balandzio 5.
Vakar ryte motorine valtele su minia turistu persikeliau per Mekonga ir nusipirkes viza oficialiai patekau i Laosa. Diena prasitryniau miestelyje, nes autobusas isvazinejo tik 17:00.
Kelione buvo gan nekokia. Nors autobusas skaitesi VIP, bet Laose tai suprantama savaip. Senutelis autobusas su klaikia muzika siaubingos kokybes keliais veze mus visa nakti kalnu serpantinais. Bet svarbiausia, kad atvykom sekmingai.
Susipazinau su labai saunia kompanija su zmonemis is 8 skirtingu saliu. Dabar su jais ir leidziu laika. Nuvarem prie vietiniu kriokliu, issimaudem, palaipiojom kalnais, apziurejom mesku prieglauda, kuriame surinktos meskos atimtos is brakonieriu. Pasirodo Laose gaudo arba augina meskas kad isgauti is ju kazkoki neva tai stebuklinga ekstrakta, kuris naudojamas gydymui.
Gal liksiu cia dar vienai nakciai.
Balandzio 6
Buvau smalsumo delei apsistojes jaunimo hostelyje, galvojau taip susipazinti su daugiau zmoniu. Kambari buvom penkiese, bet siaip visai nieko, gyvent galima. Tik uodu labai daug, nes durys daznai varstomos. Tiesa, pavakaroti su hostelio kompanija nepavyko, nes uzsivakarojau mieste su dienine chebra ir zmonem is kanciu autobuso kuriuo visi kartu atvykom i Luang prabang. Tad grizes teturejau jegu tik griut i lova. Bet siaip rysiai cia mezgasi labai lengvai. Tik paskui buna sunku susitikus po keliu dienu kitam mieste prisiminti kas tas besisypsantis veidas, kuris sako kas tave pazista :)
Siandien visgi persikeliau i sveciu namus, vakar sutarem dalintis kambariu su vienu australu. Taip ir pigiau ir privatumo daugiau.
Siandien pagaliau turejau galimybe pavaiksciot po miestely. Kazkada tai buvo prancuzu kolonijos sostine, tad miestelis yra Unesco saugomas kaip svarbus paveldas. Tad yra tikrai graziu patatu ir gatviu, bet nusukus kur nors i sona, islenda ziaurus skurdas.
Ryt judesiu i Vang Vieng, kuris garseja vakareliais ant vandens plaukiant pripustomis padangomis.


Autobusu stotis Laose.


Gyvenimas gatveje.

 Luang Prabang architekturos elementai.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą