2012 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Vang Vieng

Balandzio 8.
Sunku rasti logiska paaiskinima sio kaimo fenomenui. Dienos metu tai rami idiliska vieta apsupta ryziu lauku ir nuostabaus grozio kalnu. Bet sutemus viskas apsivercia aukstyn ir kaimelis pavirsta alkoholio ir narkotiku liunu. Baru ir sveciu namu cia tutbut daugiau nei vietos gyventoju. Visuose juose be sustojimo per telikus sukasi "Draugai" ir "Seimos bicas". Dominuoja burgeriai, steikai, sumustiniai, picos ir panasus maistas. Aplink pilna karaoke ir sokiu klubu, kuriuose laikas nuo laiko alkoholis dalinamas nemokamai. Ir siaip alkoholis cia labai pigus. Dazniausiai tai buna taip vadinami "kibireliai" su vietines gamybos viskiu ir kola nuo kuriu buna siaubingi pachmielai.
Rytais jaunimas issinuomoja pripustas automobiliu kameras ir tuktukais vaziuoja kelis kilometrus, kur sulipa i upe ir dreifuodami pasroviui uzsukineja i pakranteje isikurusius barus. Vakarop i miesteli dauguma sugrizta kaip minimum pusgirciai ir issiskirsto po vietinius barus. Geria net ir vietiniai. Trumpai tariant, visiskas chaosas, iskrentantis is bendro pietryciu azijos konteksto.
Ir visgi as cia keleta dienu pasiliksiu. Del didziules konkurencijos, nakvyne pigi, o veiklos aplinkui pilna. Ryt nuomojuos motoroleri ir vaziuosiu pasivazineti po aplinkinius kalnus, patyrinesiu autentisku laosieciu gyvenima.
Balandzio 9
Pasivazinejimas buvo puikus. Tingiu daug rasyti. Gal veliau kada sudesiu nuotraukas ir tiek. Ryt vaziuoju i sostine Vientiane darytis Vietnamo vizos.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą