2012 m. balandžio 29 d., sekmadienis

Mui Ne

Mui Ne - tai vienos gatves miestas, kuris nusiteses ilankos pakrante kokius 10 km. Abejose gatves pusese isikure viesbuciai, restoranai, parduotuves. Trumpai tariant tai tipinis kurortinis miestas. Be to cia kas kelis simtus metru isikure kaitavimo mokyklos, nuomos centrai ir surferiskos parduotuves.
Didziojoj daly Vietnamo angliskai susikalbeti praktiskai neimanoma, o Mui Ne antra kalba po vietnamieciu - rusu. Rusu turistu cia daug, nors siuo metu tikrai dominuoja vietiniai. Mat pas juos ryt nepriklausomybes (issivadavimo nuo amerikonu) diena, be to cia kaip ir pridera komunistams stipriai svenciama geguzes pirmoji - darbo diena. Tad dar vakar Dalate, kuris skaitosi kurortinis, zmoniu kone padvigubejo, sukilo nakvynes, autobusu, maisto kainos. Mui Ne irgi tik ilgai paieskojus pavyko rasti kambari uz 6 dolerius, nes siaip visi prase 15-25. Net uz lova bendrabutyje "Mui Ne Backpackers" turejo izulumo prasyti 12 doleriu, kai siaip normali kaina 6.
Mano kambarys ko gero geriausias per visa keliones laika - didziulis, su baldais, televizorium, graziu sodu kieme ir jura uz 20 metru.
Miestelio pagrindu kazkada buvo zveju kaimas, kuris ir dabar sekmingai tebegyvuoja kazkur ilankos pakrastyje, tad vietos kavinese ir restoranuose gausu juros gerybiu. Paragauti galima ir rykliu ir juros gyvaciu ir morenu, jau nekalbant apie gausybe standartiniu zuvu ir veziagyviu. Kaip nebutu keista, bet varles cia irgi parduodamos kaip juros gerybes.
Kol kas pabusiu cia pora dienu, pasimegausiu siluma, jura ir veju, o paskui ziuresiu ka daryt toliau ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą