2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Su Naujais!!!

Happy New Year Lao, kaip jie cia sako. Siandien yra pirma 2555 metu diena pagal budistu kalendoriu. Tailande, Laose ir Kambodzoj si svente svenciama 3 dienas is eiles. Skirtingai nei pas mus, cia nera jokios pirkimu manijos. Jau vakar nuo pat ryto visose prekyvietese, baruose ir viesbuciuose personalas gere alu, dainavo, soko ir nelabai kreipe demesi i klientus. Pagrindinis sventes atributas - laistymasis vandeniu. Visi aplink laksto su vandens sautuvais, kibirais ar tiesiog is pastatu istrauke laistymo zarnas.
Vakarop visi hostelio gyventojai susirinko gatveje ir prisijunge prie jau isibegejusio personalo. Pastarasis kazkodel pasidare labai dosnus - alus, o kartais ir stipresni gerimai liejosi laisvai ir nemokamai. Uzvire nerealus multinacionalinis vakarelis, laistem vieni kitus, personala, praeivius, tuktukus ir t.t. Nepamenu kaip ir kada nuejau miegoti, bet siandien jauciuosi puikiai. Kai kuriu vietiniu veideliai atrodo gan nekaip, bet ko gero iki vakaro atsigaus ir jie. Mekongo pakranteje salia viesbucio statoma didziule scena, matyt sivakar bus kazkoks koncertas.
As nutariau savo skrandzio nebekankinti ir pasitenkinti vienu vakareliu. Siandien susipakavau daiktus ir naktiniu autobusu bandysiu judet link Hanojaus. Sakau bandysiu nes prisiklausiau visokiu istoriju apie perpildytus autobusus ir kitokius nesklandumus, bet kol pats neisbandysiu, tol tiksliai ir nezinosiu. Dabar didziausias issukis - kiek imanoma sausesniam nusigauti iki stoties.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą