2012 m. balandžio 3 d., antradienis

Chiang Khong

Atsikeles ryte paejau iki upelio, kitapus kurio jau Birma. Ziuriu, ogi anam krante musu trispalve plevesuoja. Pasirodo musu veliavos visiskai vienodos. Na gerai gerai, pas juos per centra dar balta zvaigzde uzlipdyta.
Ryte miestelis virto tikrais gariunais. Prekeiviams matyt patogiausia savo kiniskas prekes tik ivezus per siena stumdyt. Prekiu gausa didziule, bet labiausiai i akis krito padirbti garsus vardai. Pavyzdziui akiniai - pigus kaip grybai ir kokybe tikrai ne prasta. Dar krito i akis motociklininko salmas - 2-o pasaulinio karo vokisko salmo kopija. Tokiu ir pas mus yra, bet ten jis parduodamas su visom svastikom ar ss atributika.
Veliau nuvaziavau paziureti auksinio trikampio. Tiesa pasakius, nieko ypatingo - suteka dvi upes, keletas prabangiu viesbuciu, sventyklu ir daug komercijos. Idomu gal tik tai, kad azartiniai losimai siose salyse uzdrausti, taciau neutralioje zonoje yra isikure nemazai kazino. Nereikia net kitos valstybes vizos pirkt - praejei savo pasienio posta ir losk i valias. Matyt naudojasi kazkokiom istatymu spragom.
Grizdamas dar pakeliui uzsukau i viena urva. Si karta be jokiu gidu. Tiesa pasakius, buvo gerokai nejauku vienam listi i nezinomybe. Kadangi ir i autobusa jau skubet reikejo, tai po keliu simtu metru apsisukau ir grizau.
Fotkinu vis maziau ir maziau, matyt akys apsiprato prie aplinkos ir vaizdu. Gal ir gerai, nes ir taip apie 1500 nuotrauku padariau per nepilnas 3 savaites.
Mikroautobusu grizau i Chiang Rai, o is ten vel egzotisku autobusu atvykau i Chiang Khong. Cia nakvoju ir ryt is ryto kelsiuos per Mekonga i Laosa. Is ten i Luang Prabang. Vykti galima arba laivu (trunka 2 dienas, reikia stot nakvynei pusiaukelej) arba autobusu. Sake autobusas vaziuoja 18 valandu. Ne pacios idomiausios alternatyvos, bet ka padarysi.
Kita vakara, o gal net ir du is eiles greiciausiai busiu autobuse, taip kad busiu kuri laika be rysio.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą