2012 m. balandžio 22 d., sekmadienis

Halong Bay

Pailsejes diena Sapoje, vakare sedau i autobusa ir 5 ryto jau buvau Hanojuj. Kazkaip visai pamegau miegamuosius naktinius autobusus. Juose vietoj sedyniu irengtos lovos. Vietos ne per daugiausiai, bet gerai nuvargus per diena, galima gan normaliai issimiegoti.
Po geros dozes laukinio turizmo nutariau ikvepti siek tiek daugiau civilizacijos ir uzsisakiau 2 dienu ekskursija i Halong Bay. Del savo unikalumo si vieta neseniai buvo oficialiai pripazinta vienu is pasaulio stebuklu. Pirma diena oras buvo apniukes, tad vaizdai nuotraukose turbut ne patys geriausi. Na bet oro neuzsakysi... Uztat tikrai gerai pailsejau, nes nakvojau laive, tad niekur nereikejo skubeti, vaziuoti ir pan.
Vaizdai man kazkuo primine Norvegijos fiordus. Sakyciau fiorduose buvo graziau. Na bet jei kazkas suteike siai vietai gamtos stebuklo statusa, tai matyt ji to verta. Man tai tikra nebuvo ispudingiausia ka pamaciau savo keliones metu, bet pasimegavau ramybe, skaniu maistu, paplaukiojau baidare tarp tu kalnu, susipazinau su idomiais zmonemis, pailsejau...
Antros dienos vakare (nebezinau kokia savaites diena nei siandien nei tada buvo) grizau i Hanoju ir vel sedau i naktini autobusa. Si karta pervaziavau vos ne puse salies iki Hue, kuris buvo Vietnamo imperatoriu rezidencija iki pat 1945. Kuri laika pasisukinesiu aplinkui, patyrinesiu miesta, juros pakrante, Vietnamo karo palikima ir pan.
Per visas dienas nuo Sapos neturejau priejimo prie interneto, nebent kur nors autobusu stoti pasiprasydavau leisti pora minuciu prisest prie kompiuterio, tad ir bloga rasau paveluotai.

Sikart be dideliu komentaru, tiesiog pasimegaukit vaizdais.

Ir vel neisvengiau urvo. Stalagmitu kompozicija vadinasi "surask drakona".




Plaukiojantis turgelis.




1 komentaras:

  1. va cia tai kosmosas, ko gero dievas buvo apsirukes kai kure situos krastus

    AtsakytiPanaikinti