2012 m. kovo 27 d., antradienis

Trecia turo diena

Pai miestelyje nemazai musulmonu, bet skirtingos religijos cia visiskai netukdo zmonems sugyventi. Siandien pusryciavau turguje pas musulmone mergaite, o kartu su manim pusryciavo budistu vienuolis, kuris kazka su ta mergaite linksmai ciauskejo. Bande kalbinti ir mane, bet jo anglu kalba man buvo neikandama :)
Geriausias vaizdas tai buvo pamatyti pilnai veida uzsidengusia musulmone lekiancia ant motorolerio su priekaba (liulka). Primine vokieciu karius per antra pasaulini :))
Visgi nieko ypatingo as tam Pai neradau, tad patraukiau tolyn. Krastai per kuriuos dabar vaziuoju garseja ypatingai graziais urvais, tad viena toki siandien ir aplankiau. Galiu pasakyti, kad vakaryksciai urvai visiskai nublanko pries tai ka isvydau siandien. Si karta reikejo ne eiti, o plaukti nes urvas susidare upei isgrauzus vaga skersai kalna. Gidai susodina 3 zmones ant bambukiniu plaustu ir palengva iriasi pozemine upe. Upeje tuo metu aplink plausta plaukioja kilograminiai upetakiai, kuriuos gali pagriebti rankomis. Taip norejosi bent viena issitraukti ir pasigrilinti... Keliose vietose reikejo is plausto islipti ir pesciomis apeiti nutolusias urvo dalis. Kai kuriu erdviu dydi sunku net nupasakoti, jos tiesiog DIDZIULES. Visgi gamta tikrai turi mus kuo nustebinti. Kai kuriose urvo dalyse gulejo mediniai karstai, kuriuos cia pries 1500-2000 metu sunese vietiniai gyventojai. Regione yra urvu, kur tu karstu be galo daug.
Kaip ir dera urvams, juose buvo pilna siksnosparniu. Kas idomiausia, kad vakare jiems isskrendant i lauka medzioti, i ju vieta suskrenda pulkai kregzdziu. Mums bebaigiant tura kaip tik keitesi pamainos :)
Veliau patraukiau ieskoti dar kitu urvu salia kuriu buvau is Lonely Planet numates ir nakvynes vieta. Kelias, kaip jau tapo iprasta, ne is lengvuju, bet vaizdai aplinkui tikrai nuostabus. Pagarba Hondai, kuri isleidzia nors ir Tailande rinktus, bet tikrai istvermingus motorolerius. Man nesuvokiama kaip jie atlaiko simtus tukstanciu kilometru tokiais amerikietiskais kalneliais.
I urvu vieta atvykau gan velokai, tad is karto patraukiau ieskot nakvynes. Si ko gero bus pati egzotiskiausia per mano buvimo cia laika. Siaip turbut nebuciau cia pasilikes, bet iki kito nakvynes tasko tektu vaziuoti labai daug, tad nutariau neimti i galva :) Esu visiskam kaime su kokia 10-15 trobu ir pulkais vistu, karviu ir kiauliu. Sodyba kurioje esu, nutolusi nuo kaimo kokius 200 metru. Jausmas visiskai kaip pas senelius kaime - medine troba apsupta vaismedziu ir gelynu, tualetas lauke, karsto vandens nera, svaros niekas per daug neziuri, bet uztat vaizdai aplinkui kaip Alpese. Esu cia vienui vienas su dviem sunim ir dviem katem. Seimininke padare skania vakariene, sedo ant savo motorolerio ir pasiplove. Kad issiusciau si teksta, turesiu eiti i kaimo  centra, kur yra wifi rysys. Visgi civilizacija ateina ir i tokius uzkampius.
Is sios vietos galima aplankyti tris urvus. Du is ju paprasti, o vat didziausiame galima pasirinkti ekskursijas, kuriu trukme 4, 6 arba 15!!! valandu. Per tas 15, gidas praves per visus 12 urvo kilometru. As manau pasitenkinsiu 4, nes ir taip labai brangu - 50 lt. Pilnas 15 valandu turas kainuoja 150. Gal skaitant Lietuvoj tai ir neatrodo daug, bet bunant cia pradedi visai kitaip skaiciuoti. Juk viena diena su nakvyne ir sociu maistu cia kainuoja apie 25 lt, motorolerio nuoma 13 lt, tiek pat masazas ir pan. Na bet tikiuosi tas urvas bus to vertas...

Religiju darna.

Manot cia parduotuve? Jus teisus tik is dalies. Cia ir degaline. Tie buteliai nuo kolos ir fantos desineje - tai kuras.

Iplaukimas i urvus.

Smagus keliai, dar smagesni zenklai.

 Mano bustas.
  
Augintinis.

3 komentarai:

  1. Daigai, gal barzdą augini irgi tuo pačiu? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Barzdos neauginu, bet nusiskust plikai kaip budistu viebuoliui buvo mintis. Gal dar spesiu...

    AtsakytiPanaikinti