2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Sukhotai

Sukhotai istorinis parkas man primine Birutes parka Palangoje - daug tvenkiniu ispuoseletos vejos ir takai. Tik architektura, tiksliau jos likuciai, visai kitokia. Su nuomotu vintaziniu dviraciu apvaziavau viska 2 kartus per pora valandu. Tikrai grazu, kazkada veliau imesiu fotkiu.
Autobuse i Ciang Mai pasiskaitinejau apie tai ka galima nuveikti kalnuose. Truputi nusivyliau. Veiklos netruksta, bet kainos tai visai ne Tailandietiskos. Dar suprantu kai ekskursija kainuoja 200-500 litu, bet kai vien uz patekima i nacionalini parka ar priejima prie krioklio prasoma po 40 lt, tai truputi neramina. Pigu cia tik tada kai nieko neveiki :) Ilgai cia uzsibuti gali ir nepavykt. Bandysiu klaidziot po aplinkinius mazesnius miestelius, gal atsiras kokiu maziau turistiniu marsrutu.
Teksta renku autobuse, issiusiu kai prisijungsiu prie interneto viesbuty. Pagaliau pasikeite peizazas, lygumas pakeite kalvos, tolumoj matosi ir rimtesni kalnai, bet viskas paskende ruke - visgi cia tikrai dregna. Kelias vingiuotas, autobuse meto, sunku rasyt :)
Papildau jau is viesbucio. Panasu, kad aplinkui tvyro ne rukas, o vietiniu ukininku kertami ir deginami zolynai. Taip vyksta nuolat sausuoju periodu kova - geguze. Gera zinia ta, kad nakvynes vis pinga. Pradejau nuo 100 lt Bankoke, po to 25, 17 dabar 15. Ryt ieskosiu naujos vietos kelioms dienoms uz 8-10 lt. Tuo tarpu vakar uz 3 valandu pasivazinejima tuktuku po lankytinas vietas mokejau 40. Tikra kontrastu salis :)




Siuo vintaziniu aparatu pavadinimu "Crocodile sports" ir vazinejausi po parka.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą