2014 m. gruodžio 9 d., antradienis

Zanzibar - atvykimas

Su nuotykiais, bet atvykau. Kaipgi be nuotykiu...
Mano isvykimo diena belgai nutare padaryti eilini profilaktini streika. Taip taip, butent profilaktini. Kad parodyti vyriausybei ka jie gali, jei si nutartu igyvendinti visokius taupymus ir apkarpymus numatytus savo programoje. Skamba absurdiskai? Tik ne belgams. Nevaziuoja joks visuomeninis transportas, nedirba bankai, ligonines, na ir zinoma man butinas oro uostas. Pasitikslines oro uosto puslapy suzinau, kad atsaukta apie puse skrydziu, tame tarpe ir maniskis, turejes isskristi 21:30. Apie 11:00 skambinu i savo avialinijas ir klausiu ka daryt. Sako 13:30 jusu lauks autobusas ir ves i Amsterdamo oro uosta i kur ir perkeltas mano skrydis. Sprogstu is pykcio ir klausiu kodel mane avialinijos praignoravo ir nepranese apie si pasikeitima is anksto. Ka buciau dares, jei numatytu laiku buciau tiesiog atvykes i oro uosta? I mano pretenzijas operatore atsake, kad agentas jums skambino pries pora dienu, bet jus matyt nekelet ragelio. Kurgi ne...
Teko per valanda susipakuoti visus daiktus ir lekt i oro uosta. Tada ilgas laukimas autobuso, ilgas vaziavimas, dar ilgesnis laukimas oro uoste, 9 val. skrydis iki uzsalimo temperaturos atsaldytam lektuve ir stai as ir Zanzibaro mieste Stone town.
9-a valanda ryto, karsta, apkink daug juodu veidu. Lektuvo minia greit issiskirsto, pasirodo dauguma ju buvo "paketiniai" keliautojai kuriu lauke transferis i uzsakytus viesbucius. Po ilgu derybu gaunu taksi uz gera kaina ir vaziuoju i kita salos puse. Viesbutis vidury niekur, pakankamai didelis, bet kadangi dar ne sezonas, jame be manes vos 6 zmones. Veikt visiskai nera ka, tad susiderinu del motorolerio nuomos rytdienai. Vaziuosi apziureti salos iki pat siaurinio tasko. Kelio i viena puse virs 100 km, tad ko gero vaziuosiu 2 dienas.









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą