2014 m. gruodžio 29 d., pirmadienis

Kenija - Darbas Diani beach

Gruodžio 20 dieną įsijungė stabilus šiaurės krypties vėjas, kurį vietiniai vadina Kazkazi. Gal dėl jo, o gal tiesiog jau po truputį adaptavausi, bet tapo šiek tiek vėsiau. Termometras diena rodo tuos pačius 32-33 laipsnius, bet vėjas gerai gaivina, tai ir miegoti tavo truputį lengviau.

Kartu su vėju ir su šventėm privažiavo ir klientų, tad dabar visas dienas praleidžiu mokykloje, iš jų po 4-5 valandas praleidžiu bemokindamas vandenyje. Nelabai lieka laiko nei knygos skaitymui nei blogo rašymui. Kažko ypatingai įdomaus ir nenutiko. Kalėdos praėjo ramiai, be jokių vakarėlių. Visgi čia žmonių tikrai mažoka.

Prieš porą dienų turėjau nesmagų nuotykį su bezdžionėm. Kaip jau rašiau, čia jų visur aplinkui pilna. Ryte ėjau pagrindiniu keliu į darbą ir rankoje nešiausi iš namų pasiimta kokosą. Abiejose kelio pusėse tuo metu sėdėjo gal 10 babuinų. Apeiti jų nebuvo kaip, tai tiesiog ėjau toliau, galvojau gal praignoros mane. Bet staiga kokie 5 iš jų pradėjo sliūkinti link manęs, kas atrodo gan grėsmingai, Vidutinis babuinas yra didelio šuns dydžio, o jų iltys tikrai didesnės net už didžiausio šuns. Mokyklos vadovė buvo perspėjus mane, kad babuinai gali susidomėti kokiu nešamu maisto produktu ar šiaip blizgučiu. Kilo mintis greitai įsidėti kokosą į kuprinę, bet pagalvojau, kad tie padarai ne kvaili ir gali sugalvoti išsikrapštyti jį ir iš ten. Tad teko greitai mesti kokosą į šoną ir kol plėšikai buvo juo užsiėmę, nuskubėjau toliau. Atsisukęs dar pastebėjau, kad iš medžio išlipo pats didžiausias babuinas ir atėmęs kokosą iš mano "plėšikų" pradėjo savo dantimis jį lupti.

Pridedu keletą nuotraukų iš mokyklos ir paplūdymio/



Mūsų vadovė











Šitos mažylės nepiktybinės, neagresyvios, bet vis bando nugvelbti kokio neatsargiai palikto maisto.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą