2014 m. gruodžio 21 d., sekmadienis

Kenija - Namai

Kelionė iš Zanzibaro sostinės Stone town keltu į didžiausiąTanzanijos miestą Dar Es Salam, o iš jo autobusu į Mombasą Kenijoje buvo gan nepatogi ir varginanti. Sienos kirtimas tarp Tanzanijos ir Kenijos įvyko greitai ir sklandžiai. Dar kartą gavau įsitikinti ant kiek be pagrindo yra išpūstas Ebolos burbulas ir ant kiek nepagrįsta turistų baimė keliauti į rytų Afriką. Ebola buvo užfiksuota ir Madride ir dar keliuose Europos miestuose, tačiau niekas kažkodėl nepuola emigruoti iš ten. Tuo tarpu nei Tanzanijoj nei Kenijoj jos niekada nebuvo, tačiau kertant sieną kiekvienas autobuso keleivis turėjo užpildyti dokumentus į kokias šalis pastaruoju metu keliavo ir kiekvienam buvo pamatuota temperatūra, nes tai lengviausiai nustatomas Ebolos simptomas. Ir matuojama buvo ne kokiais prieštvaniniais termometrais, ko, atrodytų, būtų galima tikėtis iš neturtingos Afrikos šalies, bet visiškai moderniais "lazeriniais pistoletais" nukreiptais į kaktą ir parodančiais tikslią temperatūrą per sekundę. 

Pasiekęs savo kelionės tikslą Diani Beach turėjau visas sąlygas atsigauti ir gerai pailsėti. Diani Beach yra apie 40 km į pietus nuo Mombasos. Tai nei miestas nei kaimas, tai tiesiog 10 km ilgio gatvė palei įspūdingo grožio paplūdymį. Palei gatvę yra išsibarstę keliasdešimt viešbučių, keli restoranai, prekybos centrai. Atstumai gan dideli, pėstute gali nueiti tik prie jūros ar į porą šalia esančių restoranų, bet šiaip praktiškai visur reikia važiuoti vietiniu viešuoju transportu - pergrūstais mokroautobusais, privačiais motociklais arba taksi. Arba galima tiesiog sėdėti viešbutyje ir niekur nekišti nosies.

Vieta pakankamai laukinė, viešbučiai labai sklandžiai integruojasi į kraštovaizdį. Tiek gatvėje tiek viešbučių teritorijoje praktiškai kasdien matome bent 3 rūšių bezdžiones. Pastarosios įsigudrina patykoti bevalgančius žmones ir nugvelbti neatsargiai paliktą maistą.

Mūsų namelis kartu su dar 5 ar 6 kitais yra maždaug 6 hektarų ploto fazendoje. Namelis turi  du miegamuosius ir svetainę, virtuvę bei terasą, kuriais dalinamės su instruktorių pora iš Čekijos. Visa teritorija tai vienas didelis sodas su didžiuliu baseinu viduryje. Teritorija aptverta ir nuolat saugoma masajų karių, tad namelio durų nerakiname. Į sodą dažnai užsuka įvairių egzotiškų paukščių, stogais karstosi bezdžionės. Kiekvieną rytą ir vakarą plaukiojam baseine. Per savo keliones gyvenau daugelyje įdomių ir gražių vietų, bet tokios geros gyvenimo kokybės kaip Diani Beach dar neturėjau. 








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą