2014 m. gruodžio 13 d., šeštadienis

Zanzibar - Paje

Po pasivažinėjimo motoroleriu į šiaurinį salos galą jaučiausi gan pavargęs, tad vakar beveik visą dieną prasėdėjau prie baseino skaitydamas knygą. Vakarop radau kas mane su visa manta gali pavežėti į gretimą už maždaug 10 km esantį Paje. Savarankiškai keliauti viešu transportu man nelengva, nes šį kartą su savim visur tampausi visą kaitavimo įrangą - 25 kg ir 1,5 metro ilgio "čiumodaną".
Paje - nedidelis kaimelis ant juros kranto ir viena geriausių kaitavimo vietų Afrikoje. Gaila, kad kol kas visai nepučia - sezonas prasidės tik už geros savaitės. Įsikūriau studentiškame hostelyje - palmių šešėlyje suręstoje bambukinėje bakūžėje, kur vietoj grindų smėlis, o viduje 7 lovos. Tanzanija brangi, tad už šitą superkomfortą sumokėjau 19 USD už naktį.
Kaime tėra gal kokie 5 didesni barai, kurie praktiškai kasvakarą pakaitom daro diskotekas. Vienam iš jų pavadinimu Jambo vakar ir apsilankiau. Padariau išvadą, kad paplūdymio diskotekos daugiau mažiau vienodos visur. Muzika grojo praktiškai ta pati kas pernai Filipinuose ar prieš 3 metus Tailande. Visgi keli dalykai nustebino. Visų pirma - vietinių juodukų gausa, jų buvo praktiškai dauguma. Gal dėl to, kad turistų sezonas dar neįsibėgėjo, o gal šiaip šokti mėgėjai :) Kitas dalykas - Azijoje buvo gan įprasta matyti baltuosius vyrukus su vietinėm merginom, tuo tarpu čia atvirkščiai - baltosios merginos įsikibusios vietinius juodukus. Nu o trečias nustebinęs dalykas - tai masajų kariai su visais savo nacionaliniais drabužiais bestripinėjantys pagal šiuolaikinę šokių muziką. Gerai, kad bent jau be savo ginklų.


Masajų karys

Viešbutis kuriam apsistojau


Namukai su bandrais kambariais (dormitory)

Namuko vidus
Papludimys
Gyventojai.

Vakarienė - nerealiai skani grilinta zuvis su kokosų padažu.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą