2012 m. lapkričio 1 d., ketvirtadienis

Melaka

Po bedvasio KL, Melaka - tikra atgaiva akiai ir sielai. Aisku ir cia pilna makdonaldu, starbaksu, hardrockcafe ir supermarketu kaip 5 Akropoliai, bet cia bent jau yra jaukus senamiestis, kuriame jauciasi portugaliska/daniska/kiniska viduramziu dvasia.
Melaka - vienas svarbiausiu viduramziu uostu pietryciu azijoje. Miesto vardu pavadintas ir sasiauris tarp Malaizijos ir Indonezijos (Sumatros), per kuri ejo pagrindinis prekybinis juru kelias tarp Kinijos ir Indijos. 1511 metais Melaka uzeme karingieji portugalai isstume iki tol cia seimininkavusi sultona. Apie 1640 prekybos prieskoniais monopoli is portugalu pereme danai (zinoma ne taikiu budu). Danai valde iki 1799, kai bankrutavo garsioji Danijos "Rytu Indijos prekybos kompanija". Nuo 19 a. miesta valde anglai iki Malaizijos nepriklausomybes.
Didelis Malaizijos pliusas - cia beveik visi daugiau ar maziau moka angliskai ir siaip nemazai viesos informacijos anglu kalba. Tad ne tik lengva susiorientuoti viesajame transporte, bet ir nera problemu issiaiskinti koki patiekala uzsisakineji. Beje, apie maista. Tailande jis puikus, bet per pora menesiu spejo siek tiek pabosti. Tuo tarpu cia susipyne malaju, taju, indu, arabu, kinu ir dar galybe virtuviu, tad maisto ivairove nenusakoma. Ir kainos visai nesikandzioja, taip kaip kad buvau girdejes. Tiek gatveje tiek restoranuose patiekalai po 3-6 litus, o uz 10-12 jau gauni ka nors prabangaus. Tiesa alus brangus - 5-6 litai uz buteli. Pripratau, kad Vietname buvo tik 1 lt :)
Pora dienu pabusiu cia, pailsesiu po nakvyniu keltuose ir autobusuose, o paskui galvosiu ka daryt toliau.


Portugalu statyto forto likuciai.

 Tu paciu portugalu baznycia.


Zuvusiu portugalu jurininku antkapiai. Atkreikite demesi i emblema ant kairiausiojo antkapio.

O cia jau danu statyta miesto rotuse Stadthus.

Graziai sutvarkytas miestas...


Vaizdas i senamiesti nuo forto.

Nepriklausomybes atkurimo memorialas.

Tai ne laivas, o koncertu sale.

 Kinieciu kvartalas - China town.





Nakti islenda kitokios spalvos.

Cia portugalu laivo kopija, jame irengtas muziejus, ten ir susirinkau visa informacija apie miesto istorija.

Tarp japonu turistu itin pamegta pramoga - pasivazinejimas spalvotais tuk-tukais.


Vakare jie virsta sviecianciomis ir garsiai muzika grojanciomis diskotekomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą