2013 m. kovo 5 d., antradienis

Gaidziu pestynes

Sekmadienis Filipinuose, kaip ir visame krikscioniu pasaulyje, - sventa diena. Ryte padorus filipinieciai eina i pamaldas, na o po pietu visi eina ieskoti pramogu. Viena populiariausiu pramogu Filipinuose - gaidziu pestynes. Esu pries gyvuneliu kankinima, tad ilgai atsisakinejau siulymu apsilankyti pestynese. Bet paskui pagalvojau, kad nuo mano nusistatymo gyventoju iprociai vistiek nepasikeis, o norint pilnai pazinti sali turi pamatyti ja is visu pusiu.
Galiu pasakyti, kad viska isivaizdavau daug paprasciau. Galvojau susirenka megeju grupele su savo gaidziais kur nors nuosalioje pieveleje ir paleidzia juos pestis. Taciau vien pamacius arena ir prie jos sustatytus kelis simtus motoroleriu, supratau, kad reikalas rimtas. Kautynems skirti gaidziai yra maitinami specialiu geru maistu, vitaminais, na ir pumouojami steroidais. Del pastaruju jie ir tampa tokie agresyvus. Kaunamajai galiai padidinti prie vienos is koju pririsamas kardas -  skustuvo formos asmenys. Kova trunka nuo keliu sekundziu iki minutes. Per ta laika vienas is gaidziu arba nukaunamas arba nuvargsta tiek kad nebepastovi. Tada juos keicia nauja pestuku pora. Ir taip vos ne visa diena...
Is tikruju pati kova visai neidomi, nera ten ka ziureti. Net vietiniai ja stebi be dideliu emociju. Bet pries kiekviena kova yra skiriamos keleta minuciu lazyboms. Kol gaidziai apsilineja (juos seimininkai tiesiog erzina kisdami po nosimi atsargini gaidi) susirinkusi minia kelia toki triuksma, kad susikalbeti tampa neimanoma. Zenklu, gestu ir garsu pagalba vyksta statymai uz viena ar uz kita kovotoja. Suprasti kas ten ir kaip vyksta uzsienieciui praktiskai neimanoma. Bet vaizdas tikrai ispudingas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą