2012 m. rugpjūčio 13 d., pirmadienis

Saigon (Ho Shi Minh)

Kadangi vel pradejau klajoklio gyvenima, ko gero reikia atnaujinti ir blogo rasyma. Tik su datom stipriai atsilieku, nes daznai nebuna kada prisesti prie kompiuterio ir ka nors parasyti.

Taigi, po graudziu atsisveikinimu su draugais Nha Trang ir nakties autobuse, isikuriau hostelyje Saigone (rugpjucio 10 d.). Saigonas, kaip ir visas Vietnamas, pakankamai modernus miestas. Aisku eismas chaotiskas kaip ir visas gyvenimas Azijoje.



Geriausiai chaosa atvaizduoja vaizdai panasus i si. Nelengvas turetu buti elektriko darbas...


Pasiklauses rekomendaciju nutariau aplankyti Vietnamo karo muzieju. Idomi ekspozicija. Aisku labiausiai akcentuojamas amerikieciu ziaurumas, bet viskas gan subtiliai, kad nekirsinti tautu. Cia amerikieciu zurnalistu fotografijos.


Amerikieciai masiskai barste Vietnamo laukus dioksinu (Agent Orange). Tai tipo herbicidas, bet jo koncentracija tokia, kad miskai ir laukai pavirsdavo stai kuo...


o zmones nuo dioksino iki siol issigimsta...


Bet ir patys vietnamieciai buvo ne ka geresni tiek su savais tiek su priesais. Siuose taip vadinamuose "Tigro narvuose" is spygliuotos vielos laikydavo kalinius. Mazesniajame narve - po 3 gulincius, o didesniajame - 5-7  susirietusius i kamuoli. Jei isgyvendavo, zmones likdavo invalidais.


O siaip Saigonas man labai patiko. Grazus ir priziuretas miestas, puiki virtuve. Jei grisiu i Vietnama, butinai praleisiu ten pora dienu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą