2012 m. gegužės 24 d., ketvirtadienis

Nha Trang

Isvaziuoti is Mui Ne buvo be galo liudna. Bet taip ko gero bus su kiekviena vieta, kurioje pagyvensiu nors kiek ilgiau. Tad atidejau sentimentus, o sveikas protas sake, kad nera ko ten ilgai sedeti jei vejas ir mokiniai pasirodo nepakankamai daznai. Tad sulaukes naujos 3 menesiu vizos patraukiau toliau.
Tad stai as jau ketvirta diena Nha Trang. Atvaziavau cia panardyti ir tuo paciu gauti aukstesne Dive Master kvalifikacija. Mano tikslas buvo "isidarbinti" nardymo klube, t.y. gauti mokymus mainais i darba. Apejau gal desimti nardymo klubu ir beveik visi geresnem ar blogesnem salygom siule susideti butent su jais. Galiausiai pasirinkau Amigo Divers.
Teoriskai Amigo Divers yra rusiskas nardymo centras. Beveik visi cia dirbantys moka rusu kalba, taciau realiai nera nei vieno ruso :) Vienintelis savininkas turi rusiska pasa, bet jo vardas - Enrico de La Mancha. Visi kiti cia kartu su manim dirbantys - is Vokietijos, Bulgarijos, Izraelio ir Ispanijos. Na ir zinoma, tuntas vietnamieciu.
Be mokymu ir nardymo visa kita laika realiai dirbu. Keltis reikia ziauriai anksti, renkames 6 ryto, vaziuojam i sandeli ir komplektuojam iranga tos dienos klientams. Iranga vezama i uosta, kur viska perkraunam i laiva. Sulauke klientu plaukiam i nacionalini parka ir nardom iki pietu. Po to pietus laive ir grizimas i uosta. Vel visos irangos iskrovimas, vezimas i sandeli, plovimas, tvarkymas ir t.t.
Grizus galima uzsukti namo, galbut truputi nusnusti, o po to mazomis grupelemis pamainomis sedime centre, priiminejame klientus ir pan. iki pat 22 vakaro. Palyginus su kaitavimo mokymu Mui Ne, kur dar ir gaudavau pinigus uz tai, tai darbas nardymo centre yra tikra vergija. Taip kad manes laukia 3 menesiai savanoriskos katorgos su nardymo elementais :)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą